18. august 2011

TULEVIKULINNA MÄNG PANEB NOORED KAASA RÄÄKIMA RAPLA MAAKONNA ELU KUJUNDAMISEL

29.-30. septembril 2011 mängivad 25 Rapla maakonna ametnikku ja noort Briti Nõukogu loodud Tulevikulinna mängu. 30. Septembril algusega 14.00 on kohalik kogukond oodatud ideede presenteerimisele ning valimisele.

Tulevikulinna mängu eesmärk on leida kõige parem idee kohaliku elu kvaliteedi tõstmiseks. Tulevikulinnana kujutatakse meid ümbritsevat elukeskkonda. Idee võib puudutada linna teatud piirkonda või linna tervikuna või olla lahenduseks mõnele globaalsele probleemile, millega seisavad silmitsi linnad praegu ja tulevikus.

Tulevikulinna mängu mängivad kahe päeva jooksul maakonna elanikud, kes esindavad erinevaid valdkondi ja vaateid. Kohalikud osapooled – omavalitsused, kogukonna grupid, kultuuri-, hariduse- ja linnaregeneratsiooniga tegelevad organisatsioonid – valivad teema, toimumiskoha ja osalejad selleks, et kindlustada, et mäng vastaks kohalikele oludele. Võistlevad meeskonnad valivad välja maakonna jaoks olulised probleemid, olgu need siis keskkonda, majandust, sotsiaal- või kultuurivaldkonda puudutavad. Mängijad tulevad välja ideedega, mida nad testivad ja arendavad koostöös praktikute ja kogukonna liikmetega.

Mängijad kasutavad spetsiaalselt välja arendatud Tulevikulinna mängu. See ainulaadne ja innovatiivne metodoloogia on valminud Briti Nõukogu ja briti organisatsioonide CLES (uuringud ja konsultatsioon kohalikele omavalitsustele) ja URBIS (haridusprogrammid koolidele ja kogukondadele) ja teiste partnerite koostöös.
Mängu kohta saab rohkem lugeda veebilehelt
http://www.britishcouncil.org/et/estonia-projects-creativecities.htm.

Raplamaa Tulevikulinna mängu juhib Piret Eit, kes on TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia noorsootöö metoodika lektor. Tulevikulinna mängu korraldavad SA Raplamaa Info-ja Nõustamiskeskus koostöös Raplamaa Noortekoguga. Raplamaa Tulevikulinna mängu toimumine on toetatud Leader noorteprojektide meetmest ning selle on heaks kiitnud MTÜ Raplamaa Partnerluskogu.

Lisainfo mängu kohta:

Gerttu Aavik
SA Raplamaa Info-ja Nõustamiskeskus
+372 56296351





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar