6. juuni 2011

Hollandi-Eesti kunstnike näitus Raplas

Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskuses avatakse reedel 10. juunil kell 18.00 Eesti-Hollandi kunstnike ühisnäitus SoSS.
Aastase tegutsemise jooksul on see esimene rahvusvaheline näitus, kuid järjekorras juba viies suurem näitus meie keskuses.
See koostööprojekt on suurepärane võimalus nii Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskusele, kui ka Hollandi kunstnikele, kellele enamuses on Eestisse tulek esmakordne. Kun...stnikud on saanud kasutada näituseruumi vastavalt oma soovidele ja ideedele. Mõned neist on juba paar nädalat varem kohale tulnud oma teost valmistama. Näituse kureerimine jäi seekord peamiselt Hollandis elava eesti kunstniku Rikka Horni kanda, kes kunstnikud välja valis ja neile väljakutsena mõjuva küllakutse edastas.

Nagu heal lapsel on mitu nime, on SoSSil mitu tähendust: õhust tühjaksjooksvast õhupallist tekkiv heli - soss... , sosin... jm
SoSSi eesmärgiks on mitte ühe läbiva teema rõhutamine vaid omanäoliste kunstnike, kelle tööd ei vaja lahtiseletamist, kokkuviimine.
Näitusel osalevad kunstnikud, kelle kunsti seob ühise punase niidina teatud sarnasusega loome- ja mõtisklusprotsessides, kes loovad kunsti vabalt ja kelle kunst ongi nemad ise.

SoSS tutvustab:
Rikka Horn - autoritehnikas kasutus- ning mittekasutuskõlblikud väljendusvormid. Kasutab oma teostes ohtrasti lakki ja lõnga.
Lambert Kamps - Vahvli Toolid ja Õhusild. Avamisel vahvlite küpsetamine toolidel ja Õhusild Promenaadil. Sillale minek alates 12. eluaastast..
Erki Kasemets - toob äsjalõppenud suitsupakkide näituse Hobusepea Galeriist Raplasse edasi.
Eric Knoote - autoportreedena toimivad peegelobjektid. Eriilmelistest üksikosadest koosnevad joonistused ja maalid.
Wilma Vissers - taotleb loomingus kujutise 'millegagi sarnanemise või meenutamise' ärajätmist. Materjalideks eesti ajalehed, rasvakriidid.
Jan Scheerhoorn - minimaalsete vahenditega uue ' keskkonna' tekitamine ruumis. Või see ainult tundub nii?

Raplasse toob selline näitus värskeid tuuli ning põnevaid elamusi. Näitus jääb avatuks kuni 30. juunini, K-P 15.00-18.00.
Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskus asub Tallinna mnt 3b, Rapla bussijaama vastas, III korrusel.

Täname kõiki, kes aitasid kaasa näituse toimumisele!
Toetajad: Eesti Suursaatkond Hollandis, Hollandi Suursaatkond Eestis, Raplamaa Omavalitsuste Arengufond,
Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Raplamaa Ekspertgrupp.

Lisainfo:
Rikka Horn
Kairi Orgusaar 53 403 124
Riin Pallon 55 633 849

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar